ورق استیل باتوجه به ویژگی ها و کاربردهای زیادی که دارد ، در دو نوع صنعتی و دکوراتیو تولید میشوند . همچنین باید به این نکته توجه کنید که گریدهای مختلفی از ورق استیل (مانند ورق استیل 304 ، 316 ، 310 ، 430 ، 201 و … ) تولید شده و در بازار موجود می باشد که هر کدام از این گریدها ، ویژگی و کاربرد مختلفی دارند .
انواع ورق استیل براساس آلیاژ
سری 300: سری ۳۰۰ استیل پرکاربردترین نوع استیل میباشد . سری ۳۰۰ استیل ، خاصیت مغناطیسی ندارد و جذب آهنربا نمیشود و در اصطلاح به آن ورق استیل نگیر می گویند . از مهم ترین گرید های سری ۳۰۰ میتوان به ورق استیل 304 ، 316 ، 309 (ورق استیل نسوز) ، 310(ورق استیل نسوز) و … اشاره کرد.
سری 400: سری ۴۰۰ استیل جذب آهنربا میشود و خاصیت مغناطیسی دارد به همین دلیل در اصطلاح به ورق استیل بگیر معروف است . از مهم ترین گرید های سری ۴۰۰ استیل میتوان به ورق استیل 430 ، 420 ، 410 اشاره کرد.
سری 200: سری ۲۰۰ استیل نمونه مقرون به صرفه سری ۳۰۰ استیل میباشد زیرا در سری ۲۰۰ مقدار نیکل بکار رفته بسیار کمتر از سری ۳۰۰ استیل است . سری ۲۰۰ استیل همانند سری ۳۰۰ خاصیت مغناطیسی ندارد و جذب آهنربا نمیشود . از مهم ترین گریدهای سری ۲۰۰ میتوان به ورق استیل201 اشاره کرد .
انواع ورق استیل براساس ظاهر
با توجه به اینکه امروزه در بسیاری از پروژه ها ، ظرافت و زیبایی از اهمیت بالایی برخوردار است انواع مختلفی از سطوح استیل طراحی شده که عبارتند از :
- ورق استینلس استیل مات ( Matte )
- ورق استینلس استیل خشدار( Brushed )
- ورق استینلس استیل براق ( Miror )
تفاوت ورق استیل بگیر و نگیر
ورق استیل بگیر جذب آهنربا شده و خاصیت مغناطیسی دارد . سری ۴۰۰ در این دسته قرار دارد.
ورق استیل نگیر خاصیت مغناطیسی ندارد و جذب آهنربا نمیشود . سری ۳۰۰ و ۲۰۰ استیل در این دسته قرار دارد .
تفاوت ورق استیل304 و 304L
حرف L بکار رفته در 304L به معنای Low Carbon می باشد . یعنی مقدار بکاررفته کربن در ورق استیل 304L کمتر از ورق استیل 304 میباشد.
تفاوت ورق استیل مات و براق
ورق استیل براق در واقع همان ورق استیل مات بوده که پولیش داده میشود تا ظاهری زیباتر به خود بگیرد و در مصارف دکوراتیو استفاده شود . ورق استیل براق گران تر از ورق استیل مات می باشد.
تفاوت ورق استیل 304 و 316
تفاوت بین این دو نوع استیل در مقدار بکارفته عناصر در ترکیب شیمیایی آنها می باشد . بطور مثال در ورق ۳۰۴ ، ۸ درصد نیکل و ۱۸ درصد کروم بکار رفته ولی در استیل ۳۱۶ ، ۱۴-۱۰ درصد نیکل و ۱۸ درصد کروم و همچنین ۲ درصد مولیبدن بکار رفته که همین تفاوت باعث شده تا هر کدام از این گریدها ، کاربرد مختلفی داشته باشند .
قیمت ورق استیل 316 به مراتب بالاتر از قیمت ورق استیل304 میباشد
این تفاوت در ترکیب شیمیایی بین ورق استیل 316 و 304 باعث شده تا:
- ورق استیل 316 قیمت بالاتری نسبت به ورق استیل 304 دارد.
- استیل 316 دارای ویژگی های بهتری نسبت به استیل 304 میباشد.
- ورق استیل 316 کاربرد بیشتری نسبت به ورق استیل 304 دارد.
منبع: اتحاد استیل